Als rechterhand van de CFO, groepscontroller van de internationale entiteiten en manager van de BeNeLux entiteit heb je een brede rol bij Construsoft waarbij je als spin in het web een cruciale rol speelt in de verdere professionalisering van het bedrijf.

Functie

Als Manager Finance & Control bij Construsoft maak je deel uit van het Benelux managementteam in Nederland, ben je verantwoordelijk voor de planning & control cyclus en stuur je het finance team aan. Je rapporteert direct aan de CFO van de groep en bent daarnaast verantwoordelijk voor de rapportage van de gehele groep.

Als rechterhand van de CFO ben je betrokken bij het te voeren financieel beleid van de groep en breng je dit in de praktijk in de BeNeLux entiteit. Verder zie je het als jouw uitdaging om het businessmodel te analyseren en verbeteringen voor te dragen en door te voeren. 

Je weet Business Intelligence tools in te zetten en met jouw analytische inzicht, de data uit het ERP systeem om te zetten in relevante managementinformatie. Dit doe je niet alleen, je team bestaat uit drie medewerkers die je graag ondersteunen. Jouw inspirerende en motiverende manier van leidinggeven zorgt ervoor dat jouw team naar een next level kan groeien.

Overige werkzaamheden:

 • In contact staan met de country managers en deze meenemen in het te voeren financieel beleid 
 • MT-rol vanuit financieel oogpunt binnen het Benelux-team 
 • Het aansturen en begeleiden van de administratie (3 medewerkers) en een controller in het buitenland 
 • Project control; het initiëren en implementeren van financiële verbeterprocessen 
 • Verantwoordelijk voor de rapportage en accounting gerichte werkzaamheden 

Profiel

Je bent een ambitieuze controller met een accountancy achtergrond en hebt flink wat ervaring als het gaat om financial control. Daarnaast ben je goed in de omgang met mensen, je probeert ze mee te nemen in de processen achter de cijfers en hebt een coachende evenals faciliterende manier van leidinggeven. Ook vind je het leuk om sparringpartner te zijn van directie en country-managers en houd je van een baan met veel afwisseling. 

Je hebt:

 • Academisch werk- en denkniveau 
 • 8+ jaar werkervaring en aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare functie 
 • Het vermogen om tegengas te geven en de organisatie scherp te houden tijdens het realiseren van de aankomende groei 
 • Gevoel voor de “bigger picture” en daarmee de capaciteit om even stil te staan in een constant veranderende omgeving 
 • Ervaring met SAP, een pré 

Je bent:

 • Assertief en niet bang om je mening te geven in een omgeving waar daar om gevraagd wordt 
 • Mensgericht, je maakt verbinding en vindt het belangrijk om je omgeving te laten groeien 
 • Bereidheid om zo nu en dan te reizen voor overleg met de country-managers van de buitenlandse entiteiten (Europa & Zuid-Amerika) 
 • Positief ingesteld, denkt in oplossingen en hebt gevoel voor humor 

Onze opdrachtgever

Construsoft levert, verkoopt en ontwikkelt softwarepakketten in de bouwsector en dan gericht op de hardcore constructie. Door het leveren en ontwikkelen van geavanceerde software ondersteunen ze bouwbedrijven bij het optimaliseren van gestroomlijnde ontwerp- en bouwprocessen. Ook adviseren, ontzorgen en begeleiden ze bouwprofessionals op het gebied van digitalisering en automatisering. Hun meest verkochte pakket is dat van Tekla en ze mogen zich de grootste reseller wereldwijd noemen. 

Het hoofdkantoor van Construsoft zit in Zevenaar, met 11 entiteiten en 35 vestigingen in voornamelijk Europa en Zuid-Amerika is Construsoft een internationaal georiënteerd bedrijf. Desalniettemin is de platte organisatie, met ondernemende sfeer en een no-nonsense mentaliteit, kenmerkend voor het bedrijf. Construsoft Groep B.V. heeft wereldwijd ongeveer 190 werknemers in dienst. Ook heeft zij grote groeiplannen, ze zijn recent gestart met de invoering van een SaaS-model om deze te gaan verwezenlijken.

Aanbod

Je vind hier een open en prettige werksfeer. De verbondenheid tussen collega’s is groot en ze vinden het belangrijk om dat te blijven stimuleren. Je krijgt vertrouwen en de ruimte en vrijheid om voor een deel zelf invulling te geven aan je functie. Naast het salaris hoort er bij deze functie ook een auto en een resultaat afhankelijke bonus.

#replace title#