De kans om een stap te maken naar een financieel eindverantwoordelijke functie en de mogelijkheid om mee te groeien met Bio-Connect naar de volgende fase.

Functie

Als Manager Finance & Control bij Bio-Connect ben je eindverantwoordelijk voor het overall vormgeven, aansturen, monitoren en controleren van de financiële-, audit- en IT processen. Vanuit jouw rol ben je in staat om de onderliggende processen te overzien, in kaart te brengen en verder teprofessionaliseren. Je stuurt een klein finance team aan en je rapporteert direct aan de CEO. Daarnaastben je zelf verantwoordelijk voor de oplevering van de periodieke financiële analyses en managementrapportages voor zowel intern als voor de groep. In deze positie neem je actief deel in het management team (MT) en met jouw analytisch en adviserend vermogen ondersteun je het MT bij strategische beslissingen, waar je bij gelegenheid tevens nieuwe kansen proactief aandraagt.

Overige werkzaamheden:

 • Aansturen van de afdelingen finance en IT
 • MT-rol vanuit financieel oogpunt
 • Mede vormgeven van de strategie van de organisatie
 • Opzetten en verzorgen van periodieke rapportages, analyses en dashboarding
 • Opstellen van financiële prognoses, budget en jaarplan
 • Risicobeheer en screening van leveranciers (valutarisico, debiteuren, crediteuren)
 • Bijdragen aan het doorontwikkelingen en optimaliseren van de IT infrastructuur, waaronder management reporting en product information management (PIM)
 • Signaleren en initiëren van procesverbeteringen
 • Eerste aanspreekpunt voor de finance afdeling van het moederbedrijf en de externe accountant

Profiel

Je bent een ambitieuze controller met een accountancy achtergrond en hebt flink wat ervaring als het gaat om financial control. Daarnaast ben je goed in de omgang met mensen, je probeert ze mee te nemen in de processen achter de cijfers en hebt een coachende evenals faciliterende manier van leidinggeven. Ook vind je het leuk om sparringpartner te zijn van de business en heb je affiniteit met ICT. Je vindt het leuk om te werken binnen een snelgroeiende scale-up sfeer waar de focus ligt op het verder uitbouwen en professionaliseren van de organisatie.

Je hebt:

 • Academisch werk- en denkniveau en een achtergrond in Finance & Control
 • 10+ jaar werkervaring en aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare functie
 • Passie voor IT (bij voorkeur werkervaring met PIM systemen)
 • Ervaring met het aansturen van een klein finance team
 • Het vermogen om tegengas te geven en de organisatie scherp te houden tijdens het realiseren van de aankomende groei
 • Gevoel voor de “bigger picture” en daarmee de capaciteit om even stil te staan in een constant veranderende omgeving

Je bent:

 • Assertief en niet bang om je mening te geven in een omgeving waar daar om gevraagd wordt
 • Een mensgerichte teamspeler, je maakt verbinding en vindt het belangrijk om je omgeving te laten groeien
 • Positief ingesteld, denkt in oplossingen en in kansen

Onze opdrachtgever

Bio-Connect is een succesvol en dynamisch bedrijf gespecialiseerd in de import en distributie van life science en diagnostics research materials in Nederland, België en Luxemburg. Binnen de Benelux zijn ze op het gebied van laboratoriumreagentia dé schakel tussen buitenlandse fabrikanten en onderzoekers. Zij combineren inhoudelijke kennis van de internationale markt en producten met kwalitatief hoogwaardige service ten behoeve van de klanten. De leveranciers zijn zowel grote internationale partijen als nieuwe innovatieve starters. De klanten zijn bekende profit en non-profit research organisaties in de Benelux. Bio-Connect heeft een uitstekende marktpositie en heeft de ambitie om zijn operatie uit te breiden in omliggende landen. Bio-Connect werkt met 40 betrokken collega’s in Nederland en België. Het bedrijf is gevestigd in Huissen (Gelderland) en maakt onderdeel uit van Addlife een aan de Nasdaq Stockholm genoteerde internationale organisatie gespecialiseerd in Lab- en Medtech.

Aanbod

Je krijgt een verantwoordelijke en uitdagende baan in een internationale setting binnen de dynamische omgeving van een sterk groeiend bedrijf. Dit biedt jou uitstekende mogelijkheden voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Jouw rol kent een hoge mate van autonomie en verantwoordelijkheid. Bio-Connect past bij jou wanneer je deel wilt uitmaken van een maatschappelijk relevante, professionele én informele organisatie, waarbinnen je jezelf en het bedrijf ontwikkelt. Je vindt bij hen een open en prettige werksfeer, de verbondenheid tussen collega’s is groot en ze vinden het belangrijk om dat te blijven stimuleren. Je krijgt het vertrouwen en de vrijheid om voor een deel zelf invulling te geven aan je functie.

#replace title#